keskiviikko 27. toukokuuta 2009

22.5.09. Amazing race in Paris ja sielta vihdoin Saint Jean Pied de Portiin

No niin, aloitetaan vihdoinkin alusta... Kirjoittelen tata tarinaa aika suoraan paivakirjani pohjalta, koska on vaikea muitaa mita kaikkea kuusi paivaa sitten tapahtui. Jokainen paiva taalla on niin erityinen ja kuluu nopeasti!

Perjantai 22.5.09 Helsinki-Vantaan lentokentta.

Tuntuu ihan uskomattomalta olla tassa! yht`akkia istun kahvilla lentokentalla ja odotan koneeseen paasya. Matka pyhiinavaellukselle on alkanut. Sain jopa asken syotya vahan, koska en ole siihen muutamaan paivaan jannitykselta pystynyt. Lentokentat ovat mukavia paikkoja. Lahtevien lentojen hallin lmassa on odotuksen tunnelmaa. Tein asken viela viimeisen puhelun pomolle, silla viimeisten viikkojen ajan olen meinannut unohdella asioita... olen kai ollut mielessani Caminolla, jo monta viikkoa...

Ja mita tapahtui Pariisissa...

Paastyani Charles Le Gaullen lentokentalle ensimmainen tehtava, oli loytaa airport shuttle, juna terminaalista 1, terminaaliin 3. No se onnistui lahes ongelmitta, seurattuani muiden turistien perassa kuin lammas. Suuret kiitokset Lauralle informaatiosta ja pikaperehdytyksesta Pariisin metrokarttaan, silla metrolla reissaamista Pariisissa sitten riittikin! Tuntui kuin olisin saanut tehtavan Amazin racessa varata lippu yojunaan Pariisista Bayonneen. En tosiaan tehnyt sita etukateen internetissa, vaan olin vain katsonut ajan ja aseman, joten ensiksi suunnistin Austerlitzin juna-asemalle. Siella valitsin kassan, jonka piti palvella englanniksi, mutta todellisuudessa virkailija ei osannut englantia yhtaan ja yojuna kyselyihin sain vastaukseksi, etta ne ovat jo taynna. Joten han myi minulle lipun klo 19.25 Montparnassen asemalta lahtevaan junaan, joka olisi ollut Bayonnessa keskella yota eika minulla olisi ollut majoitusta. Kymmenen minuuttia ennen junan lahtoa, menin viela kysymaan Montparnassen virkailijalta lippua yojunaan ja han sitten kertoikin siella olevan viela paljon tilaa... joten sitten takaisin metroon ja kahdella eri metrolinjalla Austerlitzin asemalle ja yojunaan kohti Bayonnea! Pariisissa tuntui kuumalta kuin patsissa, rinkkaselassa ja pitkahihainen paalla, mutta selvisin kuin selvisinkin yojunaan ja Pariisin metroverkosto tuli tutuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti