sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Roncesvalles - Espanjan raja ylitetty!

Tanaan toisena vaelluspaivana saavuin vihdoin Roncesvallesiin, Espanjan puolelle! Pyreneiden ylitys oli todella rankka, mutta jalat ovat hyvassa kunnossa! Yritan kirjoittaa myohemmin kooettelmuksestani Pariisissa, kun metsastin koko paivan lippua yojunaan! Taidan tietaa nyt kaiken pariisin metroverkosta, koska jouduin ravaamaan eri asemilla... mutta lisaa seuraa myohemmin...oli oikein kunnon Amazing race in Paris!

Nyt nautiskelen irlantilaisen Terryn ja saksalaisen Christianin kanssa kylmaa olutta baarin terassilla ja tulin vain pikaisesti kertomaan etta olen hengissa :) Tanaan olin ensimmainen, joka kirjautui yoksi munkkien pitamaan majapaikkaan luostariin, vaikka luulin etta taalla olisi jo todella monia muitakin. Vaikeaa tajuta etta on sunnuntai! Asken mietin kuinka ihmiset menevat toihin huomenna siella koti-Suomessa ja mina olen taalla taysin erilaisessa maailmassa, vaikka tama onkin edelleen ihan sama planeetta. Pyhiinavelluksella elama tuntuu muodostuvan kavelemisesta upeassa maastossa, keskusteluista eri maalaisten (ja eri uskontokuntia edustavien) pyhiinvaeltajien kanssa, siita missa pesta ja kuivata pyykit, seka missa syoda illalla ja mista saa lisaa vetta. Niin ja tietysti sateesta, tuulesta ja porottavasta auringosta!

Koitan paasta pian pidemmaksi ajaksi tanne nettiin, kirjoittamaan kokemuksistani, viimeistaan Pamplonassa... onneksi pidan koko ajan matkapaivakirjaa, koska niin paljon tapahtuu koko ajan seka ymparilla etta paan sisalla.

Terveisia kaikille!

6 kommenttia:

  1. Hienoa, että olet päässyt vauhtiin!

    VastaaPoista
  2. kiva kuulla et oot elossa! ja että jalat jaksaa vielä.. Ei kaikki mee huomenna töihin! mä nautin vapaapäivästä, ja muuten enää 8 päivää töitä ennen lomaa, vähän mä riemuitsen. siu

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Perässä tullaan. Ensi lauantaina pitäisi aloittaa vaellus Roncesvallesista. Millaiset kelit siellä?
    Buen camino!!!

    VastaaPoista
  4. Mahtava saa tanaan, valilla Roncesvalles - Zubiri..aamusta pilvisempaa ja sumuisempaa, iltapaivan ja illan paistanut aurinko! Huomenna Pamplonaan...
    Tanaan on ollut mahtava paiva kavella :)
    Buen camino!

    VastaaPoista
  5. Jani: No ei todellakaan! munkit ovat saaneet olla ihan rauhassa!!! :D

    VastaaPoista