maanantai 18. toukokuuta 2009

Pian sitä mennään!

Pian sitä mennään! Tosin siltä on tuntunut jo muutaman viikon... avasin tämän blogin jo aiemmin ja lisäsin muun muassa tuon alapuolella olevan laskurin, kuitenkaan mitään kirjoittamatta. Olen vain katsellut numeroiden hupenemista neljästäkymmenestä tähän hetkeen: 3 päivää 15 tuntia 12 minuuttia. Lopulta tänään tulin siihen tulokseen, että tähän on vain kirjoitettava jotain ja siitä se sitten toivottavasti lähtee. Täytyy laittaa työminä taka-alalle ja kaikki ne kirjoittamista koskevat säännöt, joista stressaan kirjoittaessani töissä hartaustekstiä, sähköpostia tai mitä milloinkin. Rakastan (joo tiedän, käytän tätä sanaa paljon) lauseita, sanoja ja kirjaimia, mutta viime aikoina niistä on tullut minulle mörköjä, kun kynä on omassa kädessäni tai sormet näppäimistöllä. Nyt se saa luvan väistyä muiden pelkojeni kanssa, tai kuten Paulo Coelho on kirjoittanut: "Courage is fear that prays". Voin olla siis kuitenkin vähän peloissani tuntemattoman edessä ja kuitenkin yhtäaikaa nöyrästi rohkea.

Perjantaina siis lähden Ranskaan, Yksin. Lento on Pariisiin, josta tarkoituksena on jatkaa yöjunalla etelään Bayonnen kaupunkiin. Lauantaiaamuna, vaihdan paikallisjunaan joka vie perille Saint-Jean-Pied-de-Portiin, kylään Pyreneitten juurelle. Sieltä alkaa varsinainen kävelyni kohti Santiago de Compostelaa. Itse pyhiinvaellus alkaa mielestäni jo kotiovelta, kuten pyhiinvaellusperinteen alkuaikoina, vaikka en kävellen Suomesta aloitakaan. Pyhiinvaelluksen historiasta ja reitistä tänäpäivänä, voit lukea lisää tietolinkeistä. Kirjoituksissani keskityn enemmän kertomaan omasta vaelluksestani.

Tämän blogin olen luonut tallentaakseni ajatuksiani ylös, mutta myös siksi, että toivon voivani jakaa tämän avulla kanssasi jotakin löytöretkestäni, joka on vihdoin alkamassa. Niin ja tietenkin viestittääkseni kuulumisiani, mikäli olet läheiseni ja se sinua kiinnostaa!

Buenas noches! Bonne nuit! Hyvää yötä!

7 kommenttia:

  1. Hei Veera! Paljon onnea ja voimia pitkälle matkallesi! t.Ilona

    VastaaPoista
  2. Himputti että pelästyin tätä musiikkia.. Ei tähän aikaan enää pitäisi mitää suurempia yllätyksiä tulla. Olet osannut toisaalta valita oivan musiikin. Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Täällä pakkailen ja panikoin vielä viime hetkillä... :)

    VastaaPoista
  4. Onnea valitmsemallasi tiellä! =) -Olli

    VastaaPoista
  5. Voimia jokaiseen askeleeseen, enkeleitä teille ja poluille! Ja mielenkiintoista, iloista ja antoisaa vaellusta :) Olen kuulolla.

    VastaaPoista
  6. Moi Vepa!
    Kaikki ok? Terkkuja täältä koti Suomesta, ilmoittele itsestäsi.
    T:Sarde, Varde, Turde, Ultsi, Rikka ja Kimmo

    VastaaPoista